Om oss på jordglobsbar

Vi på Jordglobsbar.se har en passion för inredning och stil. Och som vårt namn antyder: jordglobsbarskåp!
Vår vision är att samla alla de vackraste jordglobsbarer, så att du som kund ska kunna finna precis den som du alltid letat efter för att förgylla din tillvaro, ditt sommarhus, ditt kontor eller vardagsrum.

Alla våra produkter är designade och tillverkade i Italien, i en liten ort strax utanför San Marino, förutom vår Tre-Essekollektion som ursprungligen är från vackra Florens. Grundat av mästerhantverkare med fokus på tre saker, utan utrymme för kompromiss:

DESIGN

De olika kollektioner vi erbjuder har alla sin egen prägel, med högsta fokus på design. De olika färgerna, Classica, Laguna och Safari, såväl som de mer sällsynta Ivory, Ebony, Ocean och Tre-Esse är alla utvalda för att ge stil, elegans och klass, samtidigt som de kompletterar och kontrasterar oerhört vackert med stommen i utvalda träsorter.

Classica, med sin mörka, brunröda nyans, ger liv åt alla rum och lämpar sig extra bra till ditt ljust inredda kontor där det bidrar med kontrast, eller de mer mörkt inredda rummen där det lägger elegans över tillvaron och skapar en helhet som känns komplett.
Samtidigt som de flesta av våra jordglobsbarer i Classica är väldetaljerade och har en stark inspiration från nyklassicism med något mörkare toner, så fångar de ändå en typisk feodalist-italiensk stil, som tagen ur 1500- och 1600-talet.

Laguna, med sin mer färgstarka glob, bygger upp en atmosfär likt ingen annan. Perfekt för de rum där du söker en spännande tillvaro, utan att välja bort stilrenhet. Den färg- och detaljrika sfären ger lekfullhet, samtidigt som den erbjuder en elegans, och gör sig särskilt bra i poolhuset eller sommarhuset. Inte nog med att erbjuda dina gäster en drink, så kan du även erbjuda de en helhet som är både vacker och humörhöjande.
Särskilt vacker är färgen i samband med en mer simplistisk stomme, såsom exempelvis Atena.

Safari är en mer uttrycksfull färg, som skänker ett ljus över rummet där den står. Den är mild för ögonen, men samtidigt bestämd, vilket ger en känsla av afrikansk savann kombinerat med fransk rokoko.
Den ödmjuka färgen smälter in i omgivningen, framförallt i kraftigt inredda rum, där den skänker en känsla av sinnesro i en annars uppgiven miljö, så att du kan slappna av när vardagen sätter sina spår.

Ivory, engelska för elfenben, är precis som namnet vittnar om en samling vars protagonist – jordgloben - samt dekaler, detaljer och paneler är färgade i en vacker elfenbensnyans, som garanterar att jordglobsbaren ger en antik och elegant känsla, oavsett omgivning.
Ivory är en egen färg, men ingår även i många av de jordglobsbarskåp under kategorin Tre-Esse, däribland Avorio (som betyder just elfenben på italienska). Traditionellt har elfenben en väldigt gammaldags utstrålning, som påminner om förrevolutionära Frankrike, och kombineras i våra produkter ofta med gulddetaljer, alternativt med ett mörkt trästativ för att accentuera dess vackra men ödmjuka nyans.

Ebony, traditionellt sett som motpolen till Ivory, är en mycket mörk brun färg inspirerad av trädsorter från södra Asien, Indonesien och Västafrika. Träsorten var mycket populär i stora delar av världen, särskilt Paris under 1500-talet då dess vackra, förhållandevis högblanka textur gjorde sig väl i byråer och andra möbler. Än idag är en ebenist är finsnickare, från det franska ordet ébéniste.
Våra produkter har en ljus variant av ebony för att framhäva detaljerna på jordgloben, som har använts och bearbetats sedan 40-talet av italienska mästerhantverkare, för att finna en fantastisk balans mellan ljus och mörker.

Ocean är den i särklass sällsyntaste färgen i samlingen, där bara en produkt har valts ut för att bära den, nämligen Guinone. En väldigt färgstark och uttrycksfull färg som verkligen känns som vatten.
Färgen lämpar sig bra till mörka rum, där den erbjuder en kontrast som förgyller hela tillvaron, samt till ditt man cave eller poolhus där du vill höja atmosfären en nivå extra.
Fånga känslan av hela världen i ditt rum!


Tre-Esse, om så ingen färg, är en samling som förtjänar en egen beskrivning då det är en väldigt unik kollektion särskild från de andra.
Tre-Esse är en samling med en mer detaljerad design, som gör sig bra som ensam pjäs men även som komplement till en stilren och modern inredning. De olika modellerna kommer i flera olika färger och utformningar, däribland Ebony och Ivory, samt klassisk italiensk landsbygd.
Underbara i poolhuset eller sommarstället, där de fångar en medelhavskänsla samtidigt som de ger både komfort och funktionalitet.

De olika barerna kommer i många olika utformningar, alla med sina särskilda ändamål i åtanke. Alla stativ är tillverkade i trä av högsta kvalitet, med vackra dekorationer målade med naturliga vattenbaserade färger.

FUNKTIONALITET

Den andra, men inte mindre viktiga aspekten i den italienska hantverkarkonsten, och något vi kräver i dagens moderna samhälle, är funktionalitet. För balansen mellan stil och funktion är jordglobsbaren historiskt sett något av en symbol, och än idag fortsätter vi häpnas över den fantastiska kombinationen.

Bargloberna kommer i många olika storlekar, så oavsett vilket behov du har så kommer det fyllas. Utöver det har de flesta ett vackert dekorerat nedre plan, där man kan placera ytterligare flaskor och karaffer eller andra föremål. En del, såsom Virgo, Gemini och Libra, har kontemporära, uppdaterade kartor.

De flesta jordglobsbarskåp har även hjul, synliga eller dolda, som gör att den är enkel att flytta dit den behövs, samtidigt som bargloben är gjord solid i trä vilket gör att den är stabil och stadig.

Som om det inte var tillräckligt skapades även Poseidone, en mäktig och auktoritär jordglobsbar som utöver att vara en slående installation i rummet dessutom har en inbyggd kyl för alla dina behov.

KVALITET

Våra leverantörer tillverkar alltid jordglobsbarskåpen av trä i högsta kvalitet. De vanligaste sorterna som används är italiensk bok och al, såväl som vissa modeller i mahogny eller äkta kastanj.

Alla modeller är designade för hand och materialet är noggrant utvalt för att säkerställa en hög kvalitet. Många av modellerna är gjorda för hand vid beställning, och skickas direkt från fabriken i Italien, vilket gör att produktion och leverans kan ta upp till 30 dagar.

För oss på Jordglobsbar.se är det viktigt att varje kund är nöjd. Vår grundpelare är att varje kund ska vilja berätta för alla om sin nya jordglobsbar, och därför har vi en nöjd-kund-garanti som du kan läsa mer om på Policy.

 

 

 

 

Om Produktbeskrivningar

Ingen jordglobsbar är den andra lik, och alla är skapade med olika levnadssätt i åtanke. Vi vet att det är viktigt för dig som kund att veta vad du får när du beställer en vara. Därför har vi bifogat en checklista på varje produktbeskrivning, där du enkelt kan få en överblick över vad som ingår och vad som inte ingår.
Nedan följer en utförlig lista som förklarar vad varje punkt innebär.

I Produktiteln finner du tre delar information, nämligen namn på produkten, sfärens diameter och modellens färg.
Vissa modeller kommer i flera färger, exempelvis Calipso Classica och Calipso Laguna.
Produkter av samma modell fast i olika färger ligger alltid bredvid varandra på produktsidan. Om inte modellen finns där, så finns det inte alls.

Sfärens diameter är globens storlek och varierar från 33 cm till 60 cm.

Dryckesförvaring innebär kort och gott att jordgloben går att öppna, vilket innebär att man kan förvara saker (i synnerhet glas och flaskor) inuti den. Trots att den absoluta majoriteten av våra produkter fyller detta kriterium så anser vi att det är viktigt att vara så tydliga som möjligt med denna avgörande information.
Trots detta har vi även skrivit tydligt på de få produkter som inte går att öppna, exempelvis Apollo.

Exempel på jordglobsbar med dryckesförvaring är Dedalo.

Flyttbar innebär att jordglobsbaren ifråga har hjul, vilket underlättar om den behöver flyttas. Detta varierar kraftigt från produkt till produkt, och därför rekommenderar vi att du dubbelkollar ifall hjul är något du behöver. På de flesta barglober kan man enkelt se att de har hjul redan på bilden, men i många fall, såsom exempelvis Gemini, finns det dolda hjul, vilket specifieras i produktbeskrivningen.
Exempel på en jordglobsbar med hjul är Crono och exemplar utan hjul är Atena.

Roterande glob betyder att sfären ifråga antingen går att rotera fullständigt, går att rotera halvt (den övre delen), eller inte alls.
Exempel på en jordglobsbar som kan rotera är Dedalo, en som kan rotera halvt är Allegro och en som inte kan rotera alls är Atlas. Montering krävs innebär att jordglobsbarskåpet kommer nedmonterat och att du därför måste sätta ihop den själv. Detta sänker fraktkostnaderna för leverantörerna vilket förstås gör att slutpriset för dig som kund också är märkbart lägre. En del produkter kräver ej montering, exempelvis Atlas.